Kesäsirkus 2011 -leiri

Lauantai 20.8.2011 klo 21:56 - Eija Kainulainen

KESÄSIRKUS 2011 -LEIRI

15.6.2011 puolilta päivin Inkoossa, Kavalahden leirikeskuksessa n. 15 henkilön joukko hääräili siellä täällä leirialueella ja pian alkoi nurmikentälle kohota jotain paksusta sinipunaisesta pressusta - sehän oli ihkaoikea sirkusteltta!
Oli alkamassa Kesäsirkus 2011 -leiri. Klo 15 paikalle saapui bussi kyydissäänsirkusleiri01.jpg n. 50 leiriläistä eri puolilta Uuttamaata. Leiriläiset olivat hieman jännittyneitä, nälkäisiä ja ennen kaikkea innoissaan alkavasta leiristä.
Välipalan jälkeen leiri avattiin virallisesti ja lippu nostettiin salkoon. Käytiin läpi leirin sääntöjä sekä paikkoja, jaettiin leiriläiset ryhmiin ja pystytettiin teltat. Muutama leiriläinen majoittui päärakennus Lassilassa.
Leiriläisten ehdottomasti tärkein kysymys oli "Koska kioski on auki?"! Hyvänä kakkosena kysyttiin uimisesta ja saunomisesta.
Ensimmäisen leiripäivän iltanuotio sytytettiin sateesta huolimatta, makkarat sekä leivät ja mehut nautittiin saunan terassilla. Illanvietossa esiteltiin ryhmät tunnuksineen, opeteltiin yhteislaulu Aaluette ja laskettiin lippu salosta. Iltatoimien jälkeen leirillä alkoi hiljaisuus klo 23.

Seuraavana aamuna kaksi tuntia ennen virallista herätystä aamuvirkku ohjaaja nousi ylös ja katsoi Lassilan ikkunasta ulos. Hänen oli hieraistava silmiään kahdesti ja tarkistettava kellostaan aika - kyllä, kello oli vasta 6, mutta teltta-alueella ensimmäiset leiriläiset jo kirmasivat täydellä teholla ja täysillä desipeleillä! Oli paikallaan kerrata ohjeet hiljaisuudesta ja niin unisimmat saivat jatkaa uniaan klo 8 asti. Herätyksen jälkeen tehtiin aamutoimet, syötiin aamupala ja ryhmäkohtaisesti hoidettiin keittiövuoro.
Lipunnoston jälkeen osa ohjaajista meni sirkuskoulutukseen, leiriläiset saivat ohjeita valtakunnalliseen Majanrakennuskilpailuun ja osallistuivat ryhmittäin työpajoihin. Niissä harjoiteltiin sirkuskouluttajien johdolla erilaisia sirkustemppuja: ilma-akrobatiaa kankaalla, köydellä, trapetseilla. Tasapainoilua rolabolalla, yksi-pyörällä, puujaloilla, pallolla. Jonglöörausta palloilla, lautasilla, flowerstickeillä. Flowerstickit jokainen askarteli itse.
Lounaan jälkeen oli riemun paikka - KIOSKI AUKESI!

sirkusleiri02.jpgTorstain kohokohta oli leirikaste eli uikkarit päälle ja huivi silmille. "Iik, ääk, hirveää, yök, en mä, mitä tää on, ällöttävää" - muutama kommentti kastematkan varrelta. Tunnusteltavana oli leijonan mätä silmä, matoja liemessä ja muta/ruokamössöstä piti löytää lusikka. Käveltiin sirkuseläinten jätöksillä, maisteltavana oli leijonan ruokaa tai pingviinin keittoa, lopuksi kontattiin vuotavan sillan ali. Lämmin sauna sekä uinti odottivat leirikasteen selvittäneitä.

Perjantain leiriohjelma noudatteli tuttua kaavaa. Päivällä järjestettiin leiriolympialaiset lajeina muunneltu mölkky, pullojen kaato jalkapallolla, pallojen heitto ämpäreihin. Vesisade sotki olympialaisia siinä määrin, että siirryimme sirkusteltalle heittelemään tikkoja ilmapalloihin. Lajeista Ugandalainen toukka siirrettiin päätöspäivälle. Illalla sirkusteltassa järjestettiin disco.


Lauantaina heti aamusta oli jonkun verran jännitystä ilmassa ja perhosia vatsassa - Suuri sirkusnäytös alkaisi klo 18!
Päivällä viimeisteltiin majoja, rastiradalla oli mm. kasvomaalausta, sirkustarinan keksimistä, tasapainoilua ja ilmapallojen muotoilua.
Suuren sirkusnäytöksen kenraaliharjoitus onnistui hyvin.
Näytökseen saapui n. 60 vierasta, tarjolla oli pullaa, mehua, kahvia, teetä ja sirkusteeman mukaisesti popcornia.
Kun sirkusnäytöstä seurasi, suuret tunteet nousivat pintaan - VAU, miten hienoja esityksiä jokainen leiriläinen oli opetellut ohjaajien kanssa vain muutaman leiripäivän aikana!

Sunnuntai 19.6.2011 valkeni aurinkoisena, tunnelma oli hieman haikea, päättyisihän leiri tänään.
Ohjelmassa oli omien tavaroiden pakkausta ja telttojen kasausta. Leirin yleiset paikat siivottiin ryhmäkohtaisesti.
Sirkusleirin päättäjäisiin kokoonnuttiin leirinuotiopaikalle. Ugandalainen toukka -kisa käytiin läpi, jaettiin sirkusdiplomit ja olympialaisten palkinnot, erityissuorituksista leirin aikana sekä majanrakennuksesta palkittiin myös.
Lounaan ja kioskiostojen lomassa moni leiriläinen vaihtoi puhelinnumeroita keskenään myöhempiä kesätapaamisia ajatellen. Oli syntynyt uusia ystävyyssuhteita sirkustelun ja kaiken muun kivan leiritoiminnan aikana.

Kiitos kaikille sirkusleiriläisille ja kiva kun olit mukana - Aaluette! 

Avainsanat: sirkus, kesä2011, Inkoo